Жодна пігулка або вакцина не зробить те, що може зробити людський організм: в новій рубриці – про головне

Жодна пігулка або вакцина не зробить те, що може зробити людський організм: в новій рубриці – про головне

Осінь – золота пора, і не лише через те, що листочки на деревах перефарбовуються в багряний та золотистий колір. Це ще й можливість перед холодною зимою збагатити свій організм вітамінами, зміцнити імунітет і потурбуватися про власне здоров’я. З цієї нагоди редакція NEWS Хмільника започатковує нову рубрику корисних порад від фахівців та консультантів із правильного харчування, адже саме від того, що ми їмо – залежить стан нашого організму.  Варто зазначити також і те, що ці поради – не панацея від будь-яких хвороб і не є лікувальними методами. Це профілактичні дії, можливість прислухатися до власного організму і переглянути користь/шкоду свого щоденного раціону.

Сьогодні про те, як зміцнити імунітет в осінні, але ще не дуже морозні дні, розповідає консультант із правильного харчування Леся Сахнюк.

  • Імунітет – це той потенціал, який дається нам Богом. Це та фортеця, яка оберігає здоров’я людини та не допускає хвороб. Взагалі міцність нашого імунітету на 85% залежить від того, як працює наш шлунково-кишковий тракт, тобто яку їжу ми вживаємо і наскільки добре вона засвоюється організмом.
  • Нині такий собі перехідний період від літа до зими, і людський імунітет залежить від самої людини. Адже як відомо, жодна пігулка, крапельниця або вакцина не зроблять того, що може зробити людський організм. А тому маємо забути про шкідливу їжу і споживати лише корисну.
  • Пропоную зараз, оскільки саме сезон овочів та фруктів, «живий стіл». Найсильніша рослина для зміцнення імунітету – це селера. Її листя містить 40 смакових компонентів. Для краси, здоров’я та молодості дуже корисна капуста. Вона багата вітамінами групи В, С, багата на кальцій, калій, йод. Важливо вживати в їжу багато зелені: кріп та петрушку, а ще цибулю та часник. Королевою осені вважається редька. Наприклад, китайці кажуть, що коли починається сезон редьки – зачиняються всі аптеки… Ще один не менш корисний овоч – це перець, який багатий вітаміном С.
  • В цей прохолодний період потрібно пити теплі та корисні чаї: лимон+імбир (через м’ясорубку). Імбир корисний також і для шлунку та підшлункової. Ще дуже корисні чаї з шипшини та ягід калини.  На зиму й сама заморожую багато ягід, а ще смородину і малину.
  • Скоро почнуть продавати гранати – тож цей продукт від недокрів’я. Нині потрібно їсти більше овочів: кабачки, баклажани, перець, помідори…. В осінній період господині заготовляють на зиму закрутки. Хочу порадити до квашеної капусти додавати журавлину, або ж уже зробити капусту з журавлиною. В такій капусті активізуються всі вітаміни. Відомо також, що розсіл з капусти з олією допомагає від закрепів.  Дуже корисні квашені яблука. А от що не рекомендую, то це мариновані овочі. В них гримуча суміш цукру та кислоти, яка шкідлива для імунітету й викликає розвиток ракових клітин.
  • Для кращого самопочуття і для того, щоб позбутися зайвих кілограмів, потрібно випивати води 30 мл на кілограм маси тіла. Спати людина повинна не менше і не більше, а 7-8 годин. Для цього пропоную щоденно робити 10 тисяч кроків. Проходячи в день такуу кількість кроків, зможете зняти стрес, збагатити організм киснем і нормалізуєте свій сон.
  • Пропоную повністю, або хоча б частково відмовитися від алкоголю, від цукру та солодощів. По можливості пропити комплекс вітамінів та вітамін Д3. Вітаміни для кожної людини потрібно підбирати індивідуально – тому проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Адже як нестача вітаміну, так і його надлишок можуть нашкодити.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *