Закладам харчування Вінниччини рекомендували виключити з меню шкідливі страви

Закладам харчування Вінниччини рекомендували виключити з меню шкідливі страви

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької обласної державної адміністрації 21 липня прийняла рішення щодо попередження харчових отруєнь, гострих кишкових отруєнь на території області. А тому комісія рекомендувала керівникам і власникам закладів харчування Вінницької області виключити з меню шкідливі у спекотний період страви. Рекомендації діятимуть до 1 жовтня цього року, – повідомили на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Зокрема, Держпродспоживслужба рекомендує керівникам (власникам) закладів громадського харчування, кулінарних цехів тощо утриматись від реалізації:

  • салатів, заправлених майонезом (інших видів майонезних соусів/заправок);
  • паштетів;
  • заливних страв;
  • млинців із сиром з непастеризованого молока;
  • кремових кондитерських виробів;
  • фаршированих страв з риби, птиці;
  • маринованих дикорослих грибів непромислового виготовлення.

Крім того, у закладах харчування повинні суворо дотримуватися вимог при виготовлені кулінарних виробів, поточності технологічного процесу, технологій приготування та відпуску готових страв, термінів їх реалізації, забезпечити дотримання температурного режиму при зберіганні та реалізації готових харчових продуктів, а також здійснювати своєчасне прибирання із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів і проводити санітарні дні не рідше одного разу на тиждень.

За виконанням рішення закладів харчування, кулінарних цехів тощо Держпродспоживслужба буде стежити й посилить контроль за їх діяльністю.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *