Як уникнути харчових отруєнь під час святкувань: поради фахівців Держпродспоживслужби

Як уникнути харчових отруєнь під час святкувань: поради фахівців Держпродспоживслужби
Spread the love

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звернулися до хмільничан з нагадуванням про необхідність дотримання основних правил профілактики харчових отруєнь під час святкування новорічно-різдвяних свят.

У повідомленні зазначається, що неприємні відчуття у шлунку, кишкові розлади, переїдання і харчові отруєння є найтиповішими наслідками тривалих святкувань. Масна їжа, велика кількість солодощів та алкогольні напої провокують виникнення важких захворювань як з боку шлунково-кишкового тракту, так і з боку серцево-судинної системи.

Тож для того, щоб свята залишилися лише приємними спогадами, а не зверненнями до лікарів, ось поради:

  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • при купівлі продуктів харчування обов’язково звертайте увагу на строк придатності;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці;
  • уникайте сусідства сирих продуктів та готових страв у холодильнику;
  • перед приготуванням або споживанням їжі не забувайте ретельно вимити руки;
  • після розробки сирого м’яса, птиці, риби та використання яєць не забувайте вимити руки, перш ніж контактувати з іншими продуктами;
  • вживайте страви одразу після приготування, а все, що готувалось заздалегідь, необхідно піддавати ретельній термічній обробці;
  • зберігайте салати без заправки, особливо ті, які передбачають використання майонезу, заправляйте безпосередньо перед вживанням;
  • пам’ятайте, що кондитерські вироби з масляним кремом зберігаються при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом — не більше 6 годин;
  • не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.

Ілюстративне фото – Online.UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *