А ви знали, що колір посуду підсвідомо може впливати на наш емоційний стан, на покращення або ж погіршення апетиту? Тож який посуд обрати, щоб підняти настрій або змусити наш організм їсти менші порції, читайте в нашому дописі.
- На перший погляд, посуд – це лише естетичне задоволення! Квіти, рибки чи лаконічно однотонна тарілка прикрасить будь-яку кухню, але, кажуть, що не все так просто, – розповіла дієтолог та гастроентеролог Марта Фармага в Instagram.
ТОЖ ЯКИЙ ПОСУД ВИБРАТИ
- Білий посуд викликає бажання поїсти. На такій тарілці все виглядає красивішим. Тому і ресторани користуються білим посудом;
- Фісташковий, рожевий і помаранчевий колір стимулює виділення шлункового соку та підсилює апетит;
- Жовтий посуд впливає на людей двояко, адже з одного боку розпалює апетит, а з іншого – допомагає швидше насититися. Такі тарілки варто використовувати лише для супів;
- Червоний посуд – цей колір надає збудливу дію нервовій системі, призводить до відсутності контролю над голодом і до швидкого поглинання їжі. Такий посуд краще не мати на кухні;
- Блакитний колір – нейтральний, адже не посилює апетит, але є приємним для очей. Такі тарілки можна використовувати для будь-яких страв. Однак, чашки блакитного кольору можуть викликати почуття незадоволеності;
- Чорний, бузковий та темно-синій посуд виглядає вишукано, елегантно та привертають до себе увагу. Однак їжа в ньому не особливо апетитна, тому людина підсвідомо з’їсть меншу порцію.
Посуд світлих кольорів краще обирати для низькокалорійних продуктів, наприклад, овочів або фруктів. А ковбаси, солодощі та інші калорійні вироби краще викладати у темний посуд, щоб не з’їсти зайве.
Для основних страв ідеальними вважаються тарілки салатового або блакитного кольорів.
Ілюстративне фото – з відкритих інтернет-джерел.