Виламавши часникові стрілки, підвищите врожайність та отримаєте смачну страву

Виламавши часникові стрілки, підвищите врожайність та отримаєте смачну страву

В червні озимий часник формує стрілки з повітряними бульбочками. На їх розвиток рослина затрачає багато ресурсів. Однак якщо ви не плануєте зі стрілок отримувати насіннєвий матеріал, такі новоутворення краще видаляти.

Роблять це в середині червня, коли пагони сягнули 10-15 см і починають закручуватися. Деякі господарі намагаються висмикувати верхівки, але тоді часто пошкоджується стебло. Значно краще їх виламувати або прищипувати біля основи. Таку операцію варто робити вранці, коли сонячно, відтак до вечора рани підсохнуть і затягнуться.

Завдяки такій процедурі всі свої ресурси часник витрачатиме на головки, тож вони стануть масивнішими, підвищиться врожайність.

А що ж робити з вилученими квітконосами? Їх досить вдало використовують в кулінарії – тушкують, маринують, відварюють. Сьогодні пропонуємо вам цікавий рецепт маринування часникових стрілок. Отож, нам потрібно:

1 кг часникових стрілок, 900 мл води, 2 ст.л. цукру, 1 ст. л солі, 75 мл оцту, 15 штук чорного перцю горошком, 2 лаврових листочка, 50 мл. олії.

Молоді часникові стрілки перебрати, відрізати потовщення (якщо є), де формується насіння. Стрілки залишаємо довжиною від 10 до 15 см.

Готуємо окріп і на 3 хв висипаємо у нього часникові стрілки. Витягаємо і ставимо у каструлю з холодною водою. Після охолодження викладаємо в скляну банку.

Маринад:  у каструлю з водою додаємо цукор, сіль, лавровий листок, перець горошком, олію. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2 хв. Після цього доливаємо оцет і гарячим маринадом заливаємо часникові стрілки. Закриваємо кришкою.

Охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.

Можна використовувати в їжу через 5-7 днів. За цей час стрілки повністю промаринуються і розкриють свій смак.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *