
На контрольованій Україною території засіяно 6,3 млн га олійних та 5,1 млн га зернових та зернобобових культур. Це складає більше 90 % від запланованих площ посіву. Про це інформували у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, повідомляє NEWS Хмільника.
Загалом аграрії вже засіяли зернових та зернобобових:
- кукурудзи – 3 565,6 тис. га;
- ячменю – 781,6 тис. га;
- пшениці – 249 тис. га;
- вівса – 166,7 тис. га;
- гороху – 162,1 тис. га;
- гречки – 48,1 тис. га;
- проса – 43,1 тис. га.
Лідерами серед областей є:
- Полтавська, де вже посіяно 488,9 тис. га кукурудзи, 6,5 тис. га пшениці, 73 тис. га ячменя, 8,5 тис. га гороху та 2,3 тис. га вівса.
- Вінницька – 292 тис. га кукурудзи, 11,5 тис. га пшениці, 55 тис. га ячменю, 6 тис. га гороху та 1,1 тис. га вівса.
- Кіровоградська – 287,9 тис. га кукурудзи, 8,8 тис. га пшениці, 46,1 тис. га ячменя, 16,5 тис. га гороху та 0,4 тис. га вівса.
- На Київщині – 221 тис. га кукурудзи, 32,3 тис. га пшениці, 44,3 тис. га ячменя, 5,93 тис. га гороху та 6,5 тис. га вівса.
Крім того, аграрії України посіяли 4 605 тис. га соняшнику, 1 640,9 тис. га сої. Цукрових буряків посіяно на площі 250,1 тис. га.
За позаминулий тиждень найбільше зернових та зернобобових посіяли на Вінниччині – 114 тис. га. Загалом площа посівів за цей період збільшилась на 784,7 тис. га.
Вінниччина дійсно заслуговує на визнання за свої досягнення у посівах зернових та зернобобових культур. Це свідчить про високий рівень аграрної культури та професіоналізм місцевих фермерів. Для подальшого підвищення ефективності та якості врожаю рекомендую звернути увагу на зерносушарки. Ці сушарки забезпечують високу продуктивність та енергоефективність, що є важливим для збереження якості зерна.