В Калинівці 25 людей отруїлися шаурмою

В Калинівці 25 людей отруїлися шаурмою

Фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням  санітарного законодавства Хмільницького районного управління  ГУ Держпродспоживслужби   у Вінницькій області Міла Скорощук поінформувала, що в інфекційне відділення Калинівської  ЦРЛ  поступило 25 осіб. У всіх пацієнтів встановлений діагноз – харчова токсикоінфекція середнього ступеня важкості, із них 7 дітей віком до 16 років.

  • Захворювання  виникло  внаслідок  вживання «шаурми» сумнівної якості в одному із закладів громадського харчування міста, – повідомили в Калинівській міській раді.

Наразі фахівцями ГУ Держпродспоживслужби  у Вінницькій області  та фахівцями Калинівського відділення ВСП Хмільницького районного відділу ДУ «ВОЦКПХ  МОЗ України» проводиться розслідування випадків харчової токсикоінфекції та  встановлення фактів, які спричинили  спалах харчового отруєння.

Робота закладу  громадського харчування призупинена.

З метою попередження подібних випадків громадян застерігають:

  • Не вживати харчових продуктів, готових страв  і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання.
  • Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.
  • Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
  • Не вживати їжу сумнівної якості і свіжості, продукції, термін придатності якої добігає кінця.
  • Купувати продукти  харчування та готові страви у перевірених місцях.
  • Особливо уважне ставлення треба проявляти до придбання молочних продуктів, риби, м’яса, копченостей, фастфудів, адже саме в таких продуктах найчастіше містяться спори хвороботворних бактерій.
  • Не вживати продукти, що мають ознаки псування, або термін придатності яких закінчився.
  • Не залишати готові страви при кімнатній температурі більше ніж на 2 години.
  • Ретельно мити руки з милом перед приготуванням їжі, після відвідування туалету, контакту з тваринами та після повернення з вулиці.
  • Не пити воду з незнайомих джерел водопостачання.
  • Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання, а саме: неодноразова діарея, нудота, блювота, підвищена температура тіла,  необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне.

Ілюстративне фото – з відкритих інтернет-джерел, для привернення уваги.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *