
У Вінниці розпочалося тестування трьох видів бурякового квасу: класичного, з хроном і з вишнею. На основі нього в місті хочуть запустити нову гастрономічну родзинку – страви з буряковим квасом, які притаманні кухні Поділля.
Про це інформують у Новини агросвіту та агробізнесу.
Ініціатори такої ідеї кажуть, що це чудовий приклад колаборації місцевого бізнесу.
- Колись в Україні борщі готували на буряковому квасі. І скільки себе пам’ятаю, в бабусі завжди стояв трилітровий слоїк квасу на борщовому буряку. Але його самостійно вдома виготовити – це треба трошки заморочитись. У Вінниці є лише кілька ресторанів, які готують борщ на буряковому квасі. Саме тому у нас й виникла ідея виробництва бурякового квасу, – розповіла голова Вінницької асоціація гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко.
Напій, який представили вінничанам, – це квас із темного червоного буряка, який виброджував приблизно півтора місяці. Поки що це пробна партія.
Квасу виготовили по три літри кожного, щоб подивитися на результат. І запевняють – якщо на такий продукт буде попит, то у Вінниці готові розглянути варіант з його виробництвом.