Спростовуємо фейки про сіль та чим можна замінити її – незамінну

Спростовуємо фейки про сіль та чим можна замінити її – незамінну

Про дефіцит солі та ажіотаж навколо цього не говорили хіба що немовлята. Проте що робити, якщо страви без солі – ніякі? Розповімо про найпопулярніші замінники солі у нашому матеріалі, а Центр протидії дезінформації спростував найпопулярніші фейки про сіль.

Отже, люди думають, що потрібно закупати сіль, бо її в продажу ніде не буде! Це фейк.

  • Через обстріли окупантів та небезпеку для життя працівників, держпідприємство «Артемсіль», розташоване в м.Соледар Донецької області, в квітні зупинило виробництво солі. Але у великих мережевих супермаркетах залишається запас солі в декілька тисяч тонн.

Чому сіль подорожчала в декілька разів, – пояснили в Центрі протидії дезінформації.

  • Через великий попит та «можливість заробити» в роздрібних магазинах та на ринках штучно завищують ціну на сіль.
    Але саме масоване придбання солі у великій кількості й призводить до дефіциту та подальшого підвищення цін!

Ще люди поширюють таку версію, що виробники ковбас та заводи з консервації викупили всю сіль!

  • Виробники ковбас та копченостей використовують імпортну спеціально підготовлену сіль. Великі виробники, окрім власних запасів солі на складах, уклали додаткові угоди про постачання солі з-за кордону.

А тепер – про замінники солі. Наші журналісти поспілкувалися з місцевими кухарями, і запитали в них, чи можна замінити сіль? Більшість ствердно відповіла, що ні. Адже цукор замінити можна, а сіль – в жодному разі, це незамінна річ. Проте вихід із ситуації є, і деякі фахівці поділилися своїми особливими секретами.

  • Для прикладу, обмежити вживання солі. Це і для здоров’я корисно.
  • Закрутки можна робити без солі. Натомість у банки додати лише цукор і оцет.
  • Лимонний сік зможе замінити сіль не лише в салатах, а й у м’ясних стравах.
  • Соєвий соус. Хоча його не додасиш до всіх страв, проте сіль та спеції, які є у його складі, нададуть деяким стравам пікантного смаку.
  • Часник. Він має властивості знижувати потребу організму в солі.
  • Діставайте з погребів солоні огірки та помідори. З’ївши основний продукт, сік із банок можна використати в стравах, наприклад, долити в борщ.
  • Морські водорості. У водоростях вже міститься морська сіль, тож їх сміливо можна використовувати як заміну кам’яній солі.
  • Солити страви можна спеціями для супів, або бульйонними кубиками, в яких також є сіль.

Ілюстративне фото – НАМН України.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *