Скоро Великдень: робимо глазур, яка не кришиться

Скоро Великдень: робимо глазур, яка не кришиться

Останніми роками кулінари віддають перевагу глазурі, яка не кришиться. Обирають еластичну глазур, рецептів якої вигадали силу-силенну. Кожна господиня може обрати таку, яка припаде їй до смаку і буде радувати не лише виглядом, а й смаком. Отже, найпоширеніші рецепти глазурі читайте у нас.

  1. Глазур із желатином (до звичного білка та цукру додають желатин, який робить глазур еластичнішою);
  2. Глазур із згущеного та сухого молока (маса вередлива, і наносити її можна тільки на абсолютно вихололу паску, проте результат вартий зусиль);
  3. Глазур на основі маршмелоу (пластична маса дозволяє робити не тільки кольорову «шапочку» на паску,  а й декорувати ваші пасочки).
  4. Шоколадна, фісташкова,  лимонна (така глазур все частіше прикрашає українські пасочки);
  5. Мастика для тортів (її наносять не тільки на шапочку, а й на боки та дно паски)…

Глазур із желатином (міцна і не обсипається)

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 1 чайна ложка
  • Лимон, сік – 2 мл.
  • Вода – 6 столових ложок
  • Ванілін – за смаком.

Залийте желатин двома столовими ложками води, залиште набухати.  У каструлі змішайте цукор, ванілін та 4 ст. л. води. Поставте на повільний вогонь. Грійте суміш доти, поки цукор не розчиниться. Суміш краще постійно помішувати.

До цукрового сиропу додайте желатин, перемішайте до розчинення желатину, зніміть з вогню. Збийте суміш міксером, поки вона не стане білою і пишною. Додайте кілька крапель лимонного соку.

Такою кількістю глазурі можна покрити від двох до чотирьох пасок (залежно від їхнього розміру). Якщо потрібно більше – збільште кількість інгредієнтів.

Глазур із згущеного та сухого молока

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Згущене молоко – 6 столових ложок
  • Сухе молоко – 4 столові ложки
  • Лимон, сік – 2 чайні ложки

Сухе молоко змішайте зі згущеним і додайте лимонний сік. Змішуйте все до однорідності й густоти. Змастіть такою глазур’ю паски й залиште застигати.

Глазур з маршмелоу та білим шоколадом

Інгредієнти:

  • Білий шоколад – 200 г
  • Молоко – 4 столові ложки
  • Зефір Маршмелоу – 100 г

Білий шоколад подрібнити на кубики та трохи притопити в мікрохвильовці на середній потужності. Додати молоко та знову підігріти, щоб шоколад розтопився.

В розтоплений шоколад з молоком додати маршмелоу та підігрівати 15-20 секунд в мікрохвильовці. Вийняти та перемішати й повторювати так, доки всі зефірки не розтануть і не перетворяться у пухку масу. Суміш перемішати, можна додати харчові барвники або ароматизатор.

Глазур швидко застигає, тож радимо не зволікати з прикрашанням паски. Якщо суміш застигла – підігріти її можна у мікрохвильовці, попередньо додавши 1 ст. л. молока. Помадка виходить блискуча, не липка і еластична.

Поради: глазур  з маршмелоу не потребує збивання, готується лічені хвилини і легко розігрівається у мікрохвильовці. Саме по собі розтоплене маршмелоу вже може замінити помадку – тоді топити його слід у кілька прийомів у мікрохвильовій печі, попередньо додавши кілька ложок води чи молока. Розтоплене маршмелоу до однорідності збивається виделкою чи блендером і одразу маститься на паску. Однак така зефірна помадка таки трохи зберігає липкість. Якщо консистенція вийшла занадто рідка, можна загустити її цукровою пудрою.

Шоколадна глазур 

Інгредієнти (на 4 порції): 

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Олія соняшникова рафінована – 1 столова ложка

Шоколад розтопіть на водяній бані, у мікрохвильовій печі або на вогні. Додайте олію все добре перемішайте. Глазур має бути гарячою, коли ви будете покривати нею паски, тому поспішайте. До того ж, шоколадна глазур застигає дуже швидко.

Фісташкова глазур

Інгредієнти:

  • Фісташки очищені – 100 г
  • Пудра цукрова – 2 ст.
  • Шпинат морожений – 200 г
  • Сіль морська – 0,5 ч. л.
  • Лимон (сік і цедра) – 1/4 шт.

Фісташки, сіль і цедру дрібно потовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, протерти і додати до фісташкової маси. Прикрасити паску глазур’ю.

Лимонна глазур 

Інгредієнти (на 2 паски):

  • Цукрова пудра – 200-250 г
  • Сік 1 лимона

Цукрову пудру викласти у сухий посуд. Поступово, це важливо, додавайте сік лимона. Глазур має вийти дуже густа, щоб її доводилося ложкою розтягувати на пасці. Якщо глазур буде рідка, вона стече. Важливо, глазур наносити на холодну паску, так ви сформуєте гарну шапку, що не буде розтікатися.

Якщо лимонного соку ви дали забагато, додайте ще пудри і доведіть глазур до необхідної консистенції. Паску покриту такою глазур’ю можна ще додатково прикрасити, а можна лишити й так. Вона дуже гарна просто з глазур’ю. Така глазур дуже смачна і чудово тримає форму.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *