Щоб не хворіти, треба їсти груші: розповідають нутриціологи

Щоб не хворіти, треба їсти груші: розповідають нутриціологи

Виявляється, перед настанням морозів корисно їсти груші, адже вони укріплюють організм від захворювань. Як саме, розповіли вітчизняні нутриціологи, а ми ділимося з вами інформацією.

В грушах майже немає жирів і зовсім немає – холестерину. Проте ці фрукти – неабияке джерело клітковини, вітаміну К і калію.

В 100 грамах груші міститься трохи більше 50 калорій, а також:

  • вуглеводи: 15,2 г;
  • білок: 0,36 г;
  • жири: 0,14 г;
  • клітковина: 3,1 г;
  • цукор: 9,75 г;
  • натрій: 1 мг;
  • калій: 116 мг;
  • кальцій: 9 мг;
  • фосфор: 12 мг;
  • вітамін К: 4,4 мг;
  • вітамін С: 4,3 мг;
  • вітамін В6: 0,029 мг.

Груші містять вітаміни С, К, групи В, а також мінерали, такі як калій, мідь і магній. Вітаміни С, які містяться у грушах, корисні восени та взимку. Вітамін С і флавоноїди допомагають боротися зі стресом і запобігають окислювальному стресу, який спричиняє старіння клітин. А антиоксиданти допомагають процесу регенерації шкіри.

Завдяки високому вмісту клітковини (до 6 грамів у середньому фрукті) груші сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Також ці фрукти допомагають підтримувати відчуття ситості.

Груші, як правило, безпечні для вживання, але є нюанси.

  • У той час як клітковина в грушах корисна для травлення, занадто велика її кількість може спричинити проблеми з травленням, такі як газоутворення, діарея або здуття живота.
  • Хоча й рідко, але люди з алергією на грушу або інші фрукти не повинні їсти їх без консультації з лікарем. Звертайте увагу на такі симптоми, як кропив’янка, свербіж, набряк або утруднене дихання.

Пропонуємо рецепт оригінального пирога з грушею та сиром камамбер – до святкового столу!

Пиріг, запечений з камамбером та грушею

Інгредієнти:

  • 1 пачка тіста філо (6-8 листів)
  • 1 груша “Конференція” (можете брати, яка у вас є)
  • 200 г сиру камамбер
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 150 мл молока
  • 50 г меду

Приготування

Листи тіста філо змастити мʼяким вершковим маслом та скласти гармошкою у форму для запікання.

Почистити грушу від насіння, розрізати навпіл і нарізати тоненькими слайсами, розкласти у складочки тіста хаотично.

Сир нарізати тоненькими шматочками і також додати до тіста.

Готуємо заливку: яйця змішуємо з молоком і заливаємо наш пиріг. Духовку розігріти до 170 градусів і випікаємо приблизно 30 хвилин до румʼяної скоринки. Готовий пиріг поливаємо тоненькою струйкою медом. Смачного!

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *