Що не можна зберігати в морозилці та скільки можна зберігати продукти замороженими

Що не можна зберігати в морозилці та скільки можна зберігати продукти замороженими

Поділитись у соц мережі

Експерти перерахували продукти, які не бажано заморожувати, бо від цього вони втрачають і смак, і свою текстуру.

Отже, що не можна відправляти в морозилку?

Молоко

Заморожування надлишків молока здається цілком раціональним варіантом. Але необхідно враховувати той факт, що молоко набуде неоднорідної консистенції після заморозки і його не можна буде використовувати як напій або додавати в пластівці.

Авокадо

Думки людей щодо того, чи можна зберігати авокадо в морозилці, розділилися. Одні вважають, що плід потрібно нарізати шматочками, видалити кісточку, пропюрувати, додавши трохи лимонного соку, і він чудово зберігатиметься при мінусовій температурі. Інші вважають, що через заморожування авокадо втратить свою кремову текстуру і ніжний смак.

М’які сири

Експерти не радять зберігати в морозилці брі, камамбер, рікотту та інші м’які види сирів, тому що вони втрачають свої смакові якості та текстуру.

Огірки

Не всі овочі підходять для заморозки, особливо якщо йдеться про продукти з високим вмістом води (наприклад, якщо це огірки). Також не слід відправляти в морозилку кабачки, капусту, селеру та салат.

Спеції

Не відправляйте на зберігання в морозилку спеції, тому що гвоздика або часник, наприклад, після заморозки поміняють свій смак, і не в кращу сторону. Тримайте їх у прохолодній і сухій шафі.

В Міністерстві сільського господарства США пояснили, що заморожені продукти (від – 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються. Страждає лише їхня якість. Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.

Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві. Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.

Скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись):


За матеріалами Comments.ua і Української правди.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *