Почалася школа: що дати дитині з собою на перекус?

Почалася школа: що дати дитині з собою на перекус?

Коли вранці батьки збирають дітей до школи, то цілком логічно з’являється питання, що ж такого смачного та поживного покласти в портфель. Адже не всі школярики харчуються в їдальнях. Тож ось підбірка рецептів смачних дитячих перекусів.

Сендвічі з омлетом і шинкою

Depositphotos

Інгредієнти:

Хліб тостовий, скибка – 8 шт.

Масло вершкове – 40 г

Майонез – 40 г

Шинка – 100 г

Сир, слайси – 4 шт

Огірок – 1 шт

Салат, листя – 4 шт

Яйця курячі – 4 шт

Молоко – 50 мл

Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Тости підсмажте на вершковому маслі з двох боків. Яйця збийте з молоком, сіллю і перцем. Вилийте масу на сковороду, змащену маслом, і смажте по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готовий омлет розріжте на 4 частини.

Половину тостів змастіть майонезом, зверху викладіть по шматочку шинки. Огірок помийте і наріжте тонкими кружальцями. Викладіть їх на шинку, потім покладіть по листку салату і шматочку омлету. На омлет покладіть сир, накрийте тостом і добре притисніть. Розріжте навскіс і подавайте до столу.

Завиванці з беконом та розмарином

Depositphotos

Інгредієнти:

Тісто листково-дріжджове – 500 г

Борошно пшеничне – 100 г

Яйце куряче – 1 шт

Бекон – 10 шт

Суміш спецій – за смаком

Приготування:

На присипаній борошном робочій поверхні розкатайте листкове тісто. На тісто розкладіть слайси бекону, загорніть його в рулет та наріжте на невеликі шматочки. Готові нарізані шматочки перекладіть на встелене пергаментним папером деко та змажте злегка збитим яєчним жовтком. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Чизбургер-рол

Depositphotos

Інгредієнти:

М’ясний фарш – 500 г

Плавлений сир – 6 шт

Томати – 3 шт

Тортилья – 3 шт

Часник, зубчики – 3 шт

Цибуля жовта, ріпчаста – 1 шт

Петрушка – 1 гілочка

Сіль, олія – за смаком

Приготування:

Наріжте цибулю та часник кубиками та обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії. Додайте фарш та перемішайте. Обсмажте до напівготовності близько 10 хвилин. Бланшуйте помідори, очистьте їх від шкірки та дрібно наріжте. Додайте у фарш, посипте сіллю та перцем. Готуйте без кришки до випаровування вологи. У готову суміш покладіть дрібно нарубану петрушку, перемішайте та остудіть. У тортилью покладіть начинку, нарізаний пластинками або натертий на крупній тертці плавлений сир та злегка підрум’яньте на сковороді до золотистої скоринки з усіх боків.

Картопляні крокети в духовці

(автор рецепту – Євген Клопотенко)

Інгредієнти (на 15 крокетів):

5 середніх картоплин

300 г яловичого фаршу

1 цибуля

2 ст. л. борошна (+ для паніровки)
1 яйце (+3 для паніровки)
1 дрібка коріандру
1 дрібка орегано
2 ст. л. соняшникової олії
1 склянка панірувальних сухарів
сіль та перець за смаком
Приготування:

Очистьте 5 середніх картоплин та наріжте довільними шматочками приблизно однакового розміру. Викладіть у каструлю, додайте дрібку солі та залийте водою. Варіть до готовності картоплі, це 20-25 хвилин після закипання.  З готової картоплі злийте воду та розімніть товкачиком. Залиште картоплю, аби охолола.

Очистьте цибулю та наріжте дрібними кубиками, зубчик часнику також дрібно наріжте. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та викладіть 300 г яловичого фаршу. Смажте 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Додайте подрібнені цибулю та часник. Смажте ще 7-10 хвилин на невеликому вогні до готовності фаршу. Наприкінці додайте 1 дрібку коріандру, 1 дрібку орегано, сіль та перець до смаку. Перемішайте і дайте фаршу охолонути.

У велику миску викладіть охолоджену картоплю, вбийте 1 яйце та всипте 2 ст. л. борошна, додайте фарш та все ретельно перемішайте. Скуштуйте й приправте сіллю та перцем за необхідності.

Робочу поверхню або велику дошку присипте борошном та викладіть на неї масу, розділену на частини по 60-80 г.

Розігрійте духовку до 180 градусів. В одну миску вбийте 3 яйця та трохи збийте виделкою. В іншу висипте склянку панірувальних сухарів. Сформуйте руками картопляні кульки, обкачайте кожну в борошні, занурте у збиті яйця та наостанок – у сухарі.

Сформовані крокети викладайте на деко, застелене пергаментом. Коли всі кульки будуть готові, поставте їх запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Через 15 хвилин після початку дістаньте деко та перегорніть кульки на іншу сторону.

Рибні палички

(автор рецепту – Євген Клопотенко)

Інгредієнти:

2 філе минтая
350 г панірувальних сухарів
150 г борошна
1 яйце
1 жовток
сіль та перець за смаком
Якщо будете вживати палички вдома, тоді можна до них приготувати йогуртовий соус:.
Для соусу потрібно:
200 мл йогурту , 10 гілочок зелені кропу / петрушки ,  1 ст. л. сока лимона .
Приготування:

Зробіть фарш. Філе минтая (2 шт.) пропустіть через м’ясорубку.  Якщо потрібно, зробіть це два рази, аби фарш вийшов ніжним. Рибний фарш посоліть і поперчіть до смаку. Додайте 2 ст. л. панірувальних сухарів і 1 жовток. Вимішайте до однорідності та трохи відбийте руками. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Сформуйте акуратні рибні палички й зробіть подвійну паніровку. Підготуйте паніровку. В одну миску всипте 150 г борошна, у другу панірувальні сухарі, які залишитися, а в третій збийте виделкою одне яйце. Спочатку рибну паличку обваляйте в борошні, потім в яйці та на останок – у сухарях. Знову занурте в яйце та обваляйте в сухарях. Повторіть це з усіма паличками.

Викладіть рибні палички на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Зробіть йогуртовий соус. В миску влийте 200 мл несолоного йогурту, додайте 10 дрібно подрібнених гілочок кропу чи петрушки, посоліть до смаку та додайте 1 ст. л. соку лимона.

Поділитись у соц мережі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *