
На Вінниччині планується проведення обласного форуму з питань реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року. Про це інформує Вінницька обласна рада, передає NEWS Хмільника.
Зокрема, існує чотири основні цілі Стратегії реформи, які під час наради 30 серпня у Вінниці окреслив керівник Проєктного офісу Орест Степаняк.
В цілях Стратегії реформи йдеться про:
- фінансування харчування дітей в освітніх закладах за кошти місцевих бюджетів територіальних громад;
- модернізацію харчоблоків та використання трьох базових моделей: базова кухня, опорна кухня та фабрика-кухня;
- кадровий та технологічний потенціал як механізм залучення фахівців та підвищення кваліфікації існуючого персоналу;
- комунікація – тренд здорового та корисного харчування.
Під час наради йшлося про те, що Вінниччина готова до впровадження реформи здорового харчування у шкільній системі. За словами заступника голови обласної Ради Ігоря Івасюка, в першому півріччі 2023 року одноразовим гарячим харчуванням було охоплено 71% учнів, які навчалися офлайн або на змішаній формі навчання. Серед них – школярі 1-4 класів та пільгових категорій.
- В області послугою кейтерингу зараз користуються 8 закладів загальної середньої освіти, аутсорсингу – 45. Загалом 497 шкіл використовують у своєму меню страви з рецептурного збірника Євгена Клопотенка. Також проводиться робота щодо організації окремого харчування для дітей з особливими дієтичними потребами, – розповів Івасюк.
Від редакції: кейтеринг – це спосіб підприємництва, пов’язаний з наданням послуг харчування на виїзді;
аутсортинг – це процес залучення сторонньої особи чи компанії до виконання певної роботи.