На Вінниччині послабили карантинні заходи до “жовтого” рівня

На Вінниччині послабили карантинні заходи до “жовтого” рівня
Spread the love

Відсьогодні, 29 квітня, МОЗ перевів Вінницьку область до «жовтої» зони епідемічної небезпеки.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 29 квітня в області зафіксовано стійке зменшення нових випадків інфікування населення коронавірусом до показника 9,6%, охоплення тестуванням на COVID-19 перевищує нижню нормативну межу більш ніж утричі, рівень госпіталізації хворих знизився до 55%, а завантаженість ліжок із підведеним киснем – до 34,2%.

Крім Вінницької, у жовтій зоні відтепер Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Херсонська та Чернівецька області. У “червоній” поки залишаються Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області. Решта регіонів – у помаранчевій.

Станом на сьогодні, 29 квітня, в Хмільницькому районі  (території Глуховецької селищної, Війтівецької сільської, Іванівської сільської, Калинівської міської, Козятинської міської, Махнівської сільської, Самгородоцької сільської, Уланівської сільської, Хмільницької міської територіальних громад)  зафіксовано 48 нових випадків  захворювання на COVID-19. На стаціонарному лікуванні в Хмільницькій центральній районній лікарні перебуває 28 осіб, в Козятинській центральній районній лікарні – 24 особи,  в Калинівській центральній районній лікарні – 44 особи.

Відповідно до Жовтого рівня епідемічної небезпеки забороняється:

1) перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих масок, що закривають ніс та рот;

2) перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;

3) самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

4) проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення кваліфікаційного іспиту на право на зайняття нотаріальною діяльністю, тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації осіб, проведення офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів із глядачами з наповненістю споруд, приміщень не більш як 50% місць та за умови дотримання санітарних і протиепідемічних заходів. Організатор заходу є відповідальним за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи;

5) приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку розміщення, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі;

6) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення;

7) проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

8) робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

9) розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

10) діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

  • не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

  • не забезпечено працівників масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

  • обслуговуються покупці без одягнутих масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

  • не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

  • 11) відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

12) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення, басейнів – більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *