
Олег Левченко, засновник господарства «Витвірня» на Вінниччині, знайшов спосіб безвідходної переробки яблук, створивши їстівні склянки із фруктів. Про це інформує SEEDS, передає NEWS Хмільника.
Стаканчики від фермера стали екологічною альтернативою паперовому та пластиковому посуду, і вже привернули увагу закордонних компаній.
- Завдяки грантовій програмі «Курс на Незалежність» команда змогла придбати спеціальне обладнання для просіювання кісточок – їх використовують у біодобавках, а інші частини яблук йдуть на виробництво нової продукції, – йдеться в повідомленні.
Після використання склянку можна з’їсти або, наприклад, зробити з нього кисіль.
Розробкою зацікавилися закордонні компанії, але команда поки що працює над удосконаленням технології виробництва.