Карантин триває. А, судячи з останніх повідомлень від керівників держави, може бути продовжений. Поки ходила купувати продукти для себе,вирішила запитати у містян, що вони їдять зараз таке, що їхні організми кажуть «Дякую!».
З банальним запитанням, чим заміняєте гречку, яка стала «хітом березня 2020 року», я запитувала покупців у супермаркетах міста.Ну, мені здається, що корисність гречки переоцінена чи то я просто її не люблю?))
Вівсянка та інші злаки: (містить багато вітамінів, мікроелементів і клітковини, а це відмінна перистальтика кишечника і відповідно – хороший імунітет: знали про це?)
Квашена капуста: вітамін С та маса інших корисних речовин. До того ж – це смачна й недорога класика, з якої можна приготувати не лише салат, а й протушкувати, наліпити вареників, зробити оладки, запіканку і їсти, їсти, їсти…
Яловичина: залізо, цинк, протеїни, селен – цей продукт корисний та смачний, проте, на жаль, не всі зараз можуть собі його дозволити. Деякі містяни відверто сказали, що купують шматочок м’яса на кожен день лише дітям – самі ж обходяться дешевими сосисками чи субпродуктами.
Зелень , овочі, фрукти: нарешті – це безліч вітамінів, мікро- і мікроелементів. Різноманітні салати, рагу, пироги з овочевою сумішшю – насолоджуйтесь.
Горіхи: з цього смаколику навряд чи зготуєш повноцінну страву, а от з’їсти жменьку чи додати до випічки – запросто. Полінасичені жирні кислоти Омега-3 є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань та є корисними для зору.
Риба (річкова чи морська): регулярне вживання риби чи морепродуктів впливає на зниження ризику серцево-судинних захворювань, «купи» автоімунних та алергічних хвороб.
А що їсте Ви самі та чим годуєте свою родину? Бо продуктів – безліч: кожен обирає те що йому до вподоби, корисно і що підходить йому гаманцю. Пишіть, нам та нашим читачам буде цікаво.
Дарина Сміла