До яскравого кулінарного свята в Уланові розмалювали зупинку

До яскравого кулінарного свята в Уланові розмалювали зупинку

Поділитись у соц мережі

NEWS Хмільника раніше уже повідомляли про проведення на території Уланівської громади першого фестивалю під смачною легендарною назвою “Картопля по-уланівськи”. Смачний фест відбудеться 21 серпня в селі Уланові, на території місцевого стадіону.

До фестивалю залишилося дуже мало часу – лише тиждень, тож про підготовку до цього феєричного дійства NEWS Хмільника дізналися в організаторів.

  • Підготовка до фестивалю у нас на фінальному етапі. Наразі прибираємо, підфарбовуємо, готуємося приймати гостей на фестиваль “Картопля по-уланівськи”, – розповів т.в.о сільського голови Уланівської громади Олександр Гоцуляк.

Родзинкою фесту та окрасою мальовничого села стане зупинка в центрі Уланова, яку розмалювали спеціально під тематику фестивалю. Апетитна картопелька з часничком, а ще квіти в суто українському стилі – таку красу подарувала селянам вчителька з села Лип’ятина Оксана Савчук.  За словами Олександра Васильовича, жінка ще продовжує працювати над розмальовкою зупинки, і робить вона це на громадських засадах. Організатори фестивалю вважають, що ця зупинка може стати й чудовою фотозоною для всіх місцевих та гостей населеного пункту.

Першою на тлі оновленої зупинки уже встигла сфотографуватися депутатка обласної ради Ірина Івасюк.

  • Пропозицію, щоб оновити зупинку, внесла сільська рада. Це центральна зупинка, що стоїть на дорозі в напрямку Воронівець. Оксана Євгеніївна залюбки погодилася розмалювати цю зупинку. Мені дуже подобається, все зроблено професійно й гарно. Зупинка розмальовується зі всіх боків, ззаду – український орнамент, – розповіла Ірина Олексіївна.
  • Організація фестивалю у нас проходить за планом. Робимо все для того, щоб людям було цікаво. Адже це наш перший, пробний фестиваль. Над організацією фесту працює дуже багато талановитих людей, вони є патріотами своєї малої Батьківщини, рідної землі і роблять все з душею.  Про створення гастрофесту розмовляли з Олександром Гоцуляком, і поступово почали втілювати цю ідею в життя. Першою провести гастрофестиваль ідея виникла у місцевого краєзнавця Миколи Дороша. Методистка Хмільницького Будинку культури і поетеса Оксана Гавура внесла “картоплю по-уланівськи” у перелік культурної спадщини Вінниччини, а тепер цей лист вже зареєстрований у Міністерстві культури України, – додала депутатка.

За словами Ірини Івасюк, започаткування традиційного фестивалю на території Хмільниччини стане чудовою туристичною родзинкою не лише для Уланівської громади, а й для Хмільника. Адже завдяки залученню до нашого краю туристів на Хмільниччині можна вдало розвивати і зелений туризм.

На відвідувачів фестивалю чекають виступи кращих місцевих колективів та солістів, дегустація страв з картоплі, кулінарний майстер-клас від зірки телепроєкту “МайстерШеф” Ігоря Місевича, а також виступи гуртів “Глорія”, “Водограй”, і “Медовий Полин”.

Організатори зазначають, що фестиваль відбудеться за умов дотримання протиепідемічних заходів, аби люди почувалися не лише комфортно, а й  безпечно.

Довідково:

Авторкою рецепту є Глафіра Василівна Дорош, якої не стало у 2015 році. Саме за цей рецепт вона була нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора. Сьогодні ж цю страву їдять в Америці, Ізраїлі, Канаді.

Рецепт:

Помити 1 кг невеликих картоплин, порізати начетверо, промити та просушити, опустити в 0,5 киплячої соняшникової олії, що у чавунному казанкові. Готувати її до золотавого кольору. Після чого вийняти шумівкою на тарілку, полити часниковою підливою та накрити на 1-2 хвилини. Часникова підлива готується з розтертих 8-10 зубчиків часнику разом із 100 г олії.

Спілкувалася Алла Корнієнко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *