Державний професійно-технічний навчальний заклад «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» піклується про забезпечення якісної освіти для учнів, адже кожен викладач розуміє важливість своєї місії в наданні таких знань. Крім теорії, учні аграрного центру дізнаються й про практичні сторони своєї професії.
Наприклад, цього тижня для здобувачів професії «Кухар, кондитер» організували Тиждень професій кулінарного профілю. Майбутні кухарі взяли участь у квесті «Місто Хмільник – місто ресторанів».
Першою локацією, куди завітали педагоги та здобувачі освіти, був ресторан «Маестро». Працівники ресторану охоче поділилися з гостями своїм досвідом. Далі квестори попрямували до ресторану “Chillout on Younge” (“Візит”), де учасників квесту ознайомили з торговельно-виробничою структурою закладу, меню, фірмовим столовим посудом. Наступна локація – ресторан «Лісний», де відбулася приємна бесіда з працівниками закладу із багаторічним досвідом роботи. У готельно-розважальному комплексі «RADO» гостей аграрного центру ознайомили з концепцією закладу, а учасниця реаліті-шоу «Майстер-Шеф» Вікторія Науменко розповіла про організацію роботи кухні.
Завдяки подібним заходам здобувачі освіти аграрного центру знайомляться зі своєю майбутньою професією на практиці, що дозволяє їм краще пізнати усі аспекти цієї спеціальності та покращити кухарську майстерність. А завдяки постійній тісній співпраці аграрного центру із закладами громадського харчування випускники влаштовуються на роботу. Працівникам ДПТНЗ завжди приємно бачити у стінах кафе й ресторанів своїх випускників, які завжди радують людей вишуканими стравами й десертами.
Учасники квесту щиро дякують керівникам закладів ресторанного господарства Хмільника за надану можливість відчути атмосферу реальних виробничих умов.
Історія ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» починається з 1973 року. Тоді освіту здобували три річних групи механізаторів. Уже з 1991 року розпочалося впровадження нових професій. Училище із вузького сільськогосподарського стало різнопрофільним і з’явилися нові професії: столяр-різьбяр, бухгалтер-плодоовочівник, кухар-кондитер, бджоляр-водій категорії «С».
Нині ж у навчальному закладі є все необхідне для здобування освіти. У навчальному корпусі, який розрахований на 720 учнівських місць, є охайна простора їдальня, актовий зал, три спортивних зали, а на території закладу – великий стадіон, військово-спортивні майданчики, гуртожиток на 350 місць.
Кваліфіковані педагоги-наставники готують майбутніх професіоналів за такими професіями:
- Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2», «В1»); водій автотранспортних засобів (категорія «С»);
- Лісник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1», «А2», «В1»); водій автотранспортних засобів (категорія «С»);
- Муляр, штукатур, лицювальник-плиточник;
- Кухар, кондитер;
- Перукар (перукар-модельєр), манікюрник,
- Плодоовочівник-тракторист.